KONST PÅ KONTORET
60
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-60,theme-bridge,bridge-core-3.1.4,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-quick-links-2.1,vcwb,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15825

KONST PÅ KONTORET

 

För kommunala verksamheter har man möjlighet att erhålla konst för ca 1 % av den totala byggkostnaden. När så Kulturförvaltningen skulle få nyrenoverade lokaler i Rinkeby tog vi tidigt intiativ att planera in kvalitativ konst på kontoret. Vi tog därför kontakt med Liljevalchs och Stockholms Konst chef Mårten Castenfors långt innan byggnationen var slutförd. På detta sätt kunde vi planera för och anpassa ytor och belysning mm för konsten.

 

Mårten Castenfors betonade vikten av att ha samtida konst i Kulturförvaltningens nya lokaler. Bland drygt 50 bilder, textiler och skulpturer finns många kända konstnärer representerade som Karin Mamma Andersson, Jockum Nordström, Helena Blomqvist och Helena Billgren. Konsten har fått en framskjuten plats på kontoret där fondmotiv i gångstråken spelat en viktig roll, då det är här man hela tiden förflyttar sig. Belysta sideboards kompletterar fonderna och skapar oväntade platser för mindre skulpturer. Konsten har verkligen gett liv åt arbetsplatsen och skapat en hemtrevnad och en bearbetad känsla.

 

”Bästa konstsamlingen bland stadens arbetsplatser” (Mårten Castenfors)

Custom Field

Lorem ipsum dolor sit amet

Date