LYCKE GOLF KLUBBHUS
64
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-64,theme-bridge,bridge-core-3.1.4,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-quick-links-2.1,vcwb,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15825

ABOUT

Lycke Golfklubb är beläget i natursköna Tofta naturreservat i Kungälvs kommun, Bohuslän. Detaljplanen för klubbhuset var hårt styrd på grund av det känsliga naturområdet och närliggande Tofta Herrgård med anor ifrån 1400-talet. Vi ville skapa en byggnad som inte försökte konkurrera med varken natur eller omgivande herrgårdsmiljö. Med en mycket begränsad budget beslutades att byggnaden skulle ha ett enkelt formspråk med enkla tak och material som inte kräver underhåll. I projektet prioriterades den sydvästra fasaden med tillhörande generösa terrass och vackra vy mot natur, Tofta herrgård och 18:e hålets green. En enkel vinkling av fasaden skissades fram för att ge en så obegränsad utsikt som möjligt men också för att anpassa sig naturligt mot platsens höjdkurvor. Till de exteriöra materialen valdes i huvudsak lärkträ, som naturligt grånar genom åren, svartmålat trä, glas, sten och tak av sedum.

 

Klubbhuset blev nätt och jämnt klart för att var värd åt europatourtävlingen för damer, Göteborg Masters, med flertalet golfstjärnor i startfältet, bla Helene Alfredsson och Laura Davies. Tävlingen invigdes av Lena Adelsohn Liljeroth, dåvarande kulturminister.

 

”Att verka men inte synas”

 

INFO

 

Category: public building, sport facilities

Service:  concept, architectural design, interior design.

Size: 500 m2

Client: Golf of Course AB

Year: 2008

Custom Field

Lorem ipsum dolor sit amet

Date